Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.01.2011 21:30 - Ще се лекуваме ли, или карай да върви?
Автор: veselina11 Категория: Бизнес   
Прочетен: 797 Коментари: 0 Гласове:
5



За фармацевтичният бизнес и болестите

В сравнение с реалностите на фармацевтичната индустрия, моят роман е невинен като коледна картичка ”

      Джон Ле Каре

 

     

Съществува цял отрасъл от промишлеността, естествените икономически интереси на който, се състоят в недопускане, подтискане и дискредитиране на  всякаква информация, касаеща изкореняването на болестите. Продажбите на препарати за нелечими болести носят на фармацевтичната индустрия повече от един трилион долара (!!!) на година. Проблемът не в печалбата, а в това, че макар тези лекарства да премахват симптомите на болестите, те не лекуват. Казано ди-ректно, целта на този бизнес е получаване на доходи от постоянни болести и епи-демии. Излекуването или ликвидирането на която и да е болест удря болезнено по многомилиардния пазар на фармацевтичните препарати.

 

      Съветвам ви да прочетете основните положения, разкриващи природата на ле-карствения бизнес и да обмислите всяко от тях. Тогава ще разберете защо сме за-трупани от реклами на фармацевтични фирми, които се опитват да ни убедят, че „търсят лекарства”, „стремят се да ликвидират болестите”, „да увеличат продъл-жителността на живота” и прочее. Използвайки лъжливи твърдения, фармацевти-ката  успява повече от столетие да скрива истинския характер на своята дейност, състоящата се от максимилизиране на доходите от продължаващите болести.

 

     ФАРМАЦЕВТИЧНИЯТ „БИЗНЕС С БОЛЕСТИТЕ” Е ВЗЕЛ МНОГО ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ, ОТКОЛКОТО ВСИЧКИ ВОЙНИ НА ЧОВЕЧЕСТВО-ТО, ВЗЕТИ ЗАЕДНО.

 

     Пряко последствие от дейността на фармаколозите е, че от болести, чиито появяване и развитие са могли да бъдат предвидени са загинали повече хора, отколкото през всички войни в човешката история.

      Ето един пример: за това, че витамин С подсилва стените на артериите е из-вестно повече от 200 години – още когато д-р Джеймс Линд е установил, че не-достигът на витамин С предизвиква кръвотечения и скорбут. Всеки ръководител на фармацевтична компания, всеки дипломиран доктор или дори аптекар, които отричат този факт не заслужават нашето доверие.

    Възниква въпросът защо медицината, въоръжена с това знание не е започнала масова кампания за лекуване на сърдечно-съдовите проблеми? Защо официално препоръчваната дневна доза на витамин С е 60 мг. – количество, едва стигащо да спре развитието на скорбута, но абсолютно недостатъчно да се пребори със сър-дечно-съдовите проблеми?

     В продължение на последния век фарцевтичните картели разбрали едно: опти-малното използване на витамин С от населението ще доведе до крах милиардния пазар на лекарствени средства. Освен това витамините не могат да се патентоват и печалбите от тях ще са мизерни. Въз основа на този анализ били изработени две стратегии за оцеляване на фармацевтичния бизнес:

 

     * С всички достъпни средства да се препятства на използването на витамини и други естествени методи за лечение, а също и на изследванията в тази област и разпространението на  съответна информация.

 

     * Да се поддържа илюзията, че патентованите синтетични препарати се явяват адекватно средство за борба с човешките болести.

 

          ФАРМАЦЕВТИЧНАТА ИНДУСТРИЯ Е НЕОБХОДИМА НА ЧОВЕ-ЧЕСТВОТО ТОЛКОВА, КОЛКОТО И РАКЪТ НА ОРГАНИЗМА.

 

      Защо се получава така, че милиони хора и до сега са готови да плащат на фармацевтичния картел милиарди долари за лекарства, които не лекуват, а поня-кога и разболяват?

    Отговорът е прост: за времето на съществуването си фарма-картелът и неговата армия от лобисти изплитат фина система от лостове за контролиране, препятства-не, подкупи, манипулации и откровени лъжи.

     Милиони хора системно са подлагани на въздействието на тази система – Сис-тема на манипулиране на изследванията, целящо да представи като истинско ле-карство не природните средства, а синтетичните препарати, Система на предпис-ване на лекарства от лекари, които са финансово заинтересувани от това, Система на лъжливи многомилионни рекламни кампании в поддръжка на лекарствени средства, които съзнателно заблуждават хората относно страничните ефекти при използването им, Система на регулиране, създадена от държавните и законодател-ни органи под натиска на лобитата, която налага забрани върху разпространени-ето на достоверна информация за влиянието на витамините и на други натурални средства за лекуване.

    В бъдещето нито една страна не бива да позволява бюджетът и да се огъва под фармацевтичната тежест, която расте като раков тумор за сметка на хората, ком-паниите и общественият сектор, които страдат от стремителния ръст на разходите  за медицина, която не лекува.

 

   

         XXI ВЕК – ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ

 

     Преди 500 години Римо-католическата църква печелела милиони талери (пред-вестници на доларите) продавайки на вярващите индулгенции – въображаеми  „ключове за вратите на  рая”. След време тази порочна система банкрутира, а с нея залязва и могъществото на църквата. Сега същият модел използват и фарма-цевтичните компании. Те уж продават на милиони хора „ключове за вратите на здравето”, но всъщност отнемат от тях милиарди долари, поддържайки илюзията, че са заинтересувани в опазването на здравето им.

      При сегашното печално състояние на нещата е очевидна необходимостта от спешно създаване на нов модел за здравеопазване. Освобождаването от абсурдното иго на фармацевтичната индустрия ще донесе незабавна и непосредствена полза за хората, бизнес-климата и общественият сектор на всички страни по света.    Новата система за здравеопазване ще се опира на повишаване на компетентността и активното участие на милиони хора в нея. Основите на здравето ще станат по-нятни, достижими и достъпни за всекиго.  Епохата на отдаване „под наем” на на-шето здраве на индустрич, използваща го като прикритие за постигане на свои финансови цели е към своя край.

     Новата система за здравеопазване ще отделя повече внимание на първата по-мощ, профилактиката и изкореняването на болестите. Здравословни центрове и консултанти по здравето ще заменят съвременните болници и лекари.  Всеки магазин за естествени добавки се явява ядката на бъдещ Център по здравето.

    Новата система за здравеопазване ще се създава от хора, нямащи отношение към професионалната медицина, а също и от все по-голямото количество лекари-професионалисти. Повечето лекари вече разбират, че са били компрометирани от фармацевтичния бизнес и са станали заложници на система за здравеопазване, построена в угода на производителите на лекарства.

 

                                           ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

                             Законите на фармацевтичната индустрия

 

   За фармацевтичната индустрия профилактиката на разпространените заболя-вания е неизгодна от икономическа гледна точка, защото продължаването и раз-пространението на болестите са задължителни условия за нарастването на финан-совата и мощ.

 

   

  1. Фармацевтичната индустрия е инвестиционен бизнес, ориентиран към по-лучаването на печалби от неговите акционери. Този бизнес не е насочен към лекуване на хората.
  2. Фармацевтичната инвестиционна индустрия е създадена изкуствено и пове-че от столетие се развива по стратегия, разработена от същите инвестици-онни групировки, които контролират световната нефтена и химическа ин-дустрии.
  3. Огромните печалби във фармацевтиката са основани на патентоването на нови лекарства. Патентите позволяват на техните притежатели произволно да определят процентите на печалба от всяко лекарство.
  4. Пазарът за разпространение на фармацевтичната продукция е човешкият организъм, но само когато той е болен. Затова разпространението на болес-ти и епидемии е задължително условие за ръста на печалбите.
  5. Главната стратегия, осигуряваща ръста на фармацевтичния бизнес се със-тои в разработването на препарати, които само маскират симптомите, но нито лекуват болестите, нито ги премахват.Сега става ясно, защо ефектив-ността на повечето съвременни лекарства не е доказана, а самите лекарства се борят само със симптомите на болестта.
  6. За постоянното разширяване на пазара за своите препарати компаниите търсят нови начини за  използване на вече съществуващите лекарства. На-пример болкоуспокояващият аспирин на Байер се приема от 50 млн, здрави американци, въведени в заблуждението, че това ще предотврати инфаркт на миокарда.
  7. Една от основните стратегии за разширяване на  фармацевтичния пазар е „отглеждането” на нови болести с помощта на лекарства. Повечето от тях, които сега се приемат от милиони пациенти само за кратко отстраняват симптомите на болестта. Но в същото време предизвикват много нови забо-лявания с помощта на страничните ефекти. Например, сега вече се знае, че намиращите се на пазара препарати за понижаване нивото на холестерола при продължително ползване  повишават вероятността от онкологични заболявания.
  8. Известните сега странични ефекти на съществуващите лекарства са че-твъртият по значимост фактор за повишаване на смъртността в индустри-ално развитите страни. Преди тях са само инфаркта, рака и инсулта ( по данни на Списанието на Американската медицинска асоциация (Journal of the American Medical Association) от 15 април 1998г) Този факт вече не пре-дизвиква удивление, понеже патентите за лекарства се дават откриването на нови синтетични молекули. Организмът се опитва да ги отхвърли заради токсичното им влияние, което често не му се отдава и тогава възникват тежки или дори смъртоносни странични ефекти.
  9. Поддържането и разпространението на болестите разширява пазара за про-дажби на  фармацевтичният инвестиционен бизнес(ФИБ). В същото време профилактиката и отстраняването на причините за заболяванията води до съкращаване на печалбите в перспектива.  Следователно производителите на лекарства не само не се занимават с тези дейности, но и всячески се противопоставят на провеждането им от когото и да било.
  10. Най лошото е, че ликвидирането на болестите изобщо не влиза в плановете на ФИБ. Ликвидацията на болестите, разглеждана сега от него като потен-циален бъдещ пазар ще унищожи вложените  милиарди и в крайна сметка ще доведе до краха на цялата идустрия.
  11. Витамините и другите ефективни средства за натурална терапия, които оп-тимизират обмена на веществата на клетъчно ниво са заплаха за ФИБ, чийто бизнес е основан на експлоатация на болестите. Както вече казахме, те не могат да бъдат дори патентовани, защото са натурални вещества.
  12. За тези повече от 100 години на съществуване на фармацевтичната индус-трия витамините и другите естествени питателни вещества са били най-непримиримата опозиция на  и най-голяма заплаха за дългосрочния успех на ФИБ.
  13. За да осигури дългосрочното си съществуване, притиснат от естествените средства за лечение, ФИБ не се свени да  използва най-цинични методи, а именно:

- Укриване от населението на жизнено важна  информация, свързана с неговото здраве. Недопустимо е днес толкова малко хора да знаят, че чо-вешкият организъм не може сам да синтезира витамин С и лизин – две ключови молекули, способстващи за увеличаване на еластичността на съединителните тъкани за предотвратяване на болестите.

- Дискредитиране  на естествените методи за лечение и възстановяване посредством глобални пиар кампании, разпространяващи лъжи за предпо-лагаемите странични ефекти на субстанциите – молекули, използвани хиля-долетия от Природата.

- Законодателни забрани за разпространяване на информация за природо-съобразните методи на лечение и възстановяване на здравето.

- Разполагане на свои хора (лобисти) на ключови места в правителствата в страните-лидери по производство и износ на лекарства.

      14. Фармацевтичният „бизнес с болести” е най-голямата измама и  мошени-

 

            чество в историята на човечеството. Такъв продукт като „здраве” не се до- 

            ставя на милионите болни по света. Даже обратното – често продуктът на

            ФИБ води до нови болести или смърт.

  1. Оцеляването на фармацевтичната индустрия зависи о отстраняването с

       всички възможни средства на всеки естествен метод за лекуване или въз-

       становяване на здравето. Тези съвременни и невъзможни за патентоване

 

       терапии са станали избор за милиони хора, независимо от сговора на поли-  

       тическата,  икономическата и медийна опозиции, помагащи на най-голя-

       мата в света инвестиционна промишленост.

 

 

                                             Информация- JOHN LE KARRE  “The constant gardener” 

Веселина Димова
skype: ves_di11
0886 72 73 80
http://veselina11.blog.bg/
http://www.facebook.com/4life.bg
http://www.a-factor.com/




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: veselina11
Категория: Бизнес
Прочетен: 166635
Постинги: 64
Коментари: 115
Гласове: 175