Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
18.04.2011 11:07 - Законите на живота
Автор: veselina11 Категория: Бизнес   
Прочетен: 1653 Коментари: 0 Гласове:
1



Защо някои хора са по-успешни от други? Защо някои имат успешна кариера и трудът им е добре заплатен, а други непрекъснато се тревожат за пари и се чувстват неоценени? Аристотел твърдял, че живеем в свят, подчинен на закона, не на шанса. Първият закон на живота е:
  1. Закон за причината и следствието – всичко се случва поради някаква причина; за всяко следствие има специфична причина.

   Успехът не е случаен, не е чудо, нито въпрос на късмет. Това е споменато и в Библията: „Това, което е посял човек, това и ще пожъне“.

   Четери основни закона следват пряко Закона за причината и следствието. Тези закони лежат в основата на всички други. Те обясняват голяма част от човешкия опит, в добро и лошо. Пълното щастие и успех идват, ако живеете в хармония с тези четери закона, а нарушаването им води до нещастие и провал. Тези основни четери закона са :

  1. Закон за вярата – всичко, в което истински вярвате, става действителност за вас.

  2. Закон за надеждата – всичко, което очаквате да постигнете с увереност, става вашето самоизпълняващо се предсказание.

  3. Закон за привличането – вие сте жив магнит; неизменно привличате в живота си хората, ситуациите и обстоятелствата, които са в хармония с вашите доминиращи мисли.

  4. Закон за съответствието – вашият външен свят е отражение на вътрешния ви свят; той съответства на доминиращия ви начин на мислене.

   Всички закони на бизнеса (Законите на успеха, на бизнеса, на лидерството, на парите, на продажбите, на преговорите и за управлението на времето) са логически продължения на Закона за причината и следствието, комбинирани със Закона за вярата, Закона за надеждата, Закона за привличането и Закона за съответствието. Те носят едно-единствено послание: ако промените качеството на своето мислене, ще промените качеството на своя живот.

   И понеже няма ограничения за това, колко добре можете да мислите, няма и ограничения за това, колко по-добър може да бъде животът ви. Всичко е у вас.

   Елементарно упражнение от Законите за успеха, което ще промени живота ви: вземете лист хартия и направете списък на десет цели, които искате да постигнете през следващите дванайсет месеца. Запишете ги в сегашно време, като че ли годината е минала и вече сте ги постигнали. Използвайте личното местоимение „аз“ преди всяка цел, за да я персонализирате. Това е удивително, почти магическо упражнение. Ако наистина си запишете десет цели на лист хартия и просто ги оставите някъде, в края на дванайсетте месеца, когато извадите този лист, ще бъдете смаяни, като установите, че осем от тях са били постигнати.

Веселина Димова
skype: ves_di11
0886 72 73 80
http://veselina11.blog.bg/
http://www.a-factor.com/
 http://bulgaria.4life.com/  ID 6812638
 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: veselina11
Категория: Бизнес
Прочетен: 166474
Постинги: 64
Коментари: 115
Гласове: 175